Ervaringen

Burnout

Door: Anoniem
Ik ben door de praktijkondersteuner van mijn huisarts doorverwezen naar mens in balans. Dit naar aanleiding van een burnout veroorzaakt door rouw en conflict. Ik had nog nooit van EMDR en EFT gehoord, maar kan het iedereen aanraden.

Verwerking.

Door: Anoniem
De EMDR therapie was voor mij zeer effectief. Ik heb er zeer veel aangehad. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat de ervaringen die ik heb opgedaan een plek hebben gekregen. Ik heb er geen hinder meer van in mijn dagelijks leven. Cobie is een zeer prettige en ervaren therapeut.

Onzekerheid.

Door: Anoniem
Na een aantal sessies bij de praktijkondersteuning GGZ, op aanraden van een vriendin, bij Cobie terecht gekomen. Vond het in eerste instantie best een stap om een afspraak te maken. Stond een beetje sceptisch in de behandelmethodes met EFT en EMDR. Gelukkig heb ik wel de stap genomen om de afspraak te maken! Ik had dit eigenlijk veel eerder moeten doen!

Niet lekker in vel zitten.

Door: P.v.M
Het is een heel vreemd gevoel om te ervaren dat je met zo weinig moeite en zonder langdurige, emotionele sessies jezelf zoveel beter kunt voelen. Ik vind het echt fantastisch werken en ik heb er dan ook nog steeds profijt van. Ik ben echt heel blij dat ik deze stap gezet heb dan ik hoop dat veel mensen me volgen.

Depressiviteit

Door: Ad de Jonge
Via een kennis kreeg ik het adres van Cobie, Hij was zelf ook behandeld door haar en was er zeer positief over, op dat moment zat ik in een diepe depressie en je neemt dan alles aan om hieruit te komen. Ik vond het een groot voordeel dat ik niet opnieuw eindeloos mijn verhaal hoefde te vertellen, ben van nature een gesloten persoon en kijk altijd eerst de kat uit de boom. Bij Cobie voelde ik mijzelf gelijk vertrouwt, dat is voor mij uitzonderlijk.

Nare jeugd ervaringen/ onvrede op het werk/ vliegangst

Door: Julian
Ook ik zat met diverse problemen. Mijn vader had op jonge leeftijd een beroerte gekregen en is daarna alcohollist geworden. Hierdoor zag ik hem vaak in dronken toestand en hier heb ik veel nare beelden aan over gehouden.

EFT geeft rust

Door: K.B.
Door een erg goed gesprek met een vriend, die eerder bij u geweest was, raadde hij u aan. Moet zeggen dat ik er wel even een paar dagen over heb nagedacht, maar toen toch maar besloten een email te sturen met een kleine uitleg en de vraag, kunt u mij helpen? Er kwam al vrij snel antwoord terug. De EFT werkt super, zelf kan je het thuis ook. Het geeft rust, zodra je het thuis gebruikt iedere dag geeft dat ook een houvast. Bedankt voor alles.

Negatieve herinneringen

Door: G.K.M.
Iedereen komt dingen tegen in het leven die hij verwerken moet. Het ene gaat makkelijker dan het andere. Als je iemand verliest om wat voor reden ook, voel je veel pijn verdriet en leegte om het gemis, maar vaak kun je dat delen en erover praten.

Lichamelijke klachten en depressie

Door: C.J.
Toen ik bij je kwam zat ik aardig in een dip. Ik had een auto-ongeluk gehad en was deels hersteld van mijn lichamelijke klachten. Maar er bleven nog klachten over. Zoals hoofdpijn, nekpijn in kon me niet goed concentreren, sliep slecht was depressief en zag telkens het ongeluk weer voor me.

O.a. spanning

Door: R.W.
Mijn ervaring met de EFT-therapie bij Mens in Balans is positief. Ik ervoer ruim voldoende veiligheid om mezelf te kunnen zijn. Cobie wist de juiste vragen te stellen en mij te begeleiden naar situaties die de (mede-)oorzaak waren van mijn problemen. De EFT-methode werd goed uitgelegd en ik kreeg hulp van Cobie bij mijn (vele) vragen.

Vliegangst

Door: M.C.
Ik had in de loop der jaren vliegangst opgebouwd. Ik kende EMDR al wel en had er een positieve ervaring mee, maar mijn angst was zo groot, dat ik me niet kon voorstellen dat ik zonder stress van tevoren en de angst dat ik zou neerstorten in een vliegtuig zou zitten. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat mijn onrust ook veroorzaakt werd door andere zaken zoals angst voor het onbekende.

Overspannen

Door: Anoniem
Door problemen op mijn werk en het overlijden van mijn oma kwam ik overspannen thuis te zitten. Ik voelde me helemaal niet goed en wilde hier zo snel mogelijk vanaf. Ik had al het een en ander gehoord en gelezen over EMDR en de goede ervaringen die veel mensen hier mee hebben.

Overspannen

Door: B.T.
Ik ben 3 jaar geleden overspannen geweest en heb het nu weer heel druk op mijn werk. Ik was heel bang om weer overspannen te worden. Bij Cobie Philipoom kon ik gelukkig al vrij snel terecht en ze heeft een paar keer EFT bij me gedaan en me ook geleerd het bij mezelf te doen. Het gaat nu veel beter met me en als ik af en toe denk dat is weer die spanning ga voelen kan ik er nu zelf voor zorgen dat het gevoel weggaat. Ik ben er erg blij mee.

Traumatisch verleden

Door: Lia
Ik heb recent 9 sessies EMDR-therapie succesvol afgerond. Ik had last van herbelevingen, angst- en spanningsklachten, vanwege een traumatisch verleden. Ik vind het heel bijzonder dat die therapie zo goed aanslaat. Daarnaast heb ik van Cobie EFT oefeningen gekregen om in spanningsvolle momenten toe te passen.