Referenties

Burnout.
Ik ben door de praktijkondersteuner van mijn huisarts doorverwezen naar mens in balans. Dit naar aanleiding van een burnout veroorzaakt door rouw en conflict. Ik had nog nooit van EMDR en EFT gehoord, maar kan het iedereen aanraden. Al vrij snel na de behandeling ben ik me stukken beter gaan voelen.
Coby is een prettige vrouw die direct mijn vertrouwen had. Hoe het precies werkt weet ik niet maar het allerbelangrijkste is dat het werkt!!!.
Cobie bedankt!

Verwerking.
De EMDR therapie was voor mij zeer effectief. Ik heb er zeer veel aangehad.
Het heeft er bij mij voor gezorgd dat de ervaringen die ik heb opgedaan een plek hebben gekregen. Ik heb er geen hinder meer van in mijn dagelijks leven.
Cobie is een zeer prettige er ervaren therapeut.
Anoniem

Onzekerheid.
Na een aantal sessies bij de praktijkondersteuning GGZ, op aanraden van een vriendin, bij Cobie terecht gekomen. Mijn klachten bestonden uit opgejaagde gevoelens in combinatie met onzekerheid. Verder was ik extreem perfectionistisch en kon niets loslaten.
Vond het in eerste instantie best een stap om een afspraak te maken. Stond een beetje sceptisch in de behandelmethodes met EFT en EMDR. Gelukkig heb ik wel de stap genomen om de afspraak te maken!
Via de EFT-methode heb ik veel meer rust en ontspanning kunnen vinden in mijn leven. Traumatische onderwerpen uit het verleden zijn behandeld. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en zijn de emoties die de herinneringen opriepen niet meer aanwezig. Ik durf nu dingen los te laten en kan situaties beter overzien.
Ik voel me rustiger dan dat ik ooit geweest ben! Had dit eigenlijk veel eerder moeten doen!
Anoniem

Niet lekker in vel zitten.
Na doorverwezen te zijn door iemand die dacht dat EMDR wel iets voor mij zou zijn, ben ik op zoek gegaan en ben uiteindelijk bij Mens in Balans terechtgekomen. Het is een heel vreemd gevoel om te ervaren dat je met zo weinig moeite en zonder langdurige, emotionele sessies jezelf zoveel beter kunt voelen. Ik vind het echt fantastisch werken en ik heb er dan ook nog steeds profijt van. Ik ben echt heel blij dat ik deze stap gezet heb dan ik hoop dat veel mensen me volgen. Want hoe klein je denkt dat je probleem ook is, met EMDR kun je echt ontzettend veel oplossen en kun je weer vrolijk en met opgeheven hoofd door het leven gaan.
P.v.M

Depressiviteit
Via een kennis kreeg ik het adres van Cobie, Hij was zelf ook behandeld door haar en was er zeer positief over, op dat moment zat ik in een diepe depressie en je neemt dan alles aan om hier uit te komen. Ik vond het een groot voordeel dat ik niet opnieuw eindeloos mijn verhaal hoefde te vertellen, ben van nature een gesloten persoon en kijk altijd eerst de kat uit de boom. Bij Cobie voelde ik mijzelf gelijk vertrouwt, dat is voor mij uitzonderlijk. Na de eerste behandeling voelde ik geen verschil maar Cobie had mij gezegd dat het misschien de dagen erna beter zou gaan. Tot mijn grote verbazing voelde ik mij de dag erna al een stuk beter, de beklemmende angstgevoelens op mijn borst verdween in de loop van die week, en na enkele behandelingen voelde ik mij zoveel beter dat ik niet meer van een depressie kon spreken. Ongelofelijk dat deze therapie zo goed aanslaat, het is een minimale belasting en dan met zo’n goed resultaat! Ik heb een stapeltje visitekaartjes meegenomen van de praktijk want deze therapie gun je natuurlijk iedereen! Cobie we willen jou bedanken uit de grond van ons hart voor jou open/respectvolle benadering.
Ad de Jonge

Nare jeugd ervaringen/ onvrede op het werk/ vliegangst
Ook ik zat met diverse problemen. Mijn vader had op jonge leeftijd een beroerte gekregen en is daarna alcohollist geworden.Hierdoor zag ik hem vaak in dronken toestand en hier heb ik veel nare beelden aan over gehouden. Eenmaal bij Cobie gekomen stelde ze EMDR voor. Dit hebben we een aantal keren gedaan en het is volledig weg!! Krijg nooit meer een beeld te zien en dat stukje heb ik ook goed verwerkt. Dit was dus eenvoudig en snel verholpen.
Een paar maanden later zat ik niet goed in mijn vel op mijn werk. Weer contact gezocht met Cobie. Nu kwam ze met het advies om er EFT op los te laten. Samen hebben we naar diverse oplossingen gezocht en ook het EFT hielp verbazingwekkend goed! Als je bij Cobie zit denk je in eerste instantie, dit wordt niks met dat rare getik op je hoofd en borst maar het heeft echt een super effect! Ben veel rustiger geworden en kijk de situatie eerst eens rustig aan voordat ik me weer druk ga maken om iemands gedrag.
Tot slot zie ik er sinds een paar jaar  tegenop om te vliegen. Best apart want ik heb vroeger redelijk veel gevlogen. Was sinds de laatste paar keer echt heel zenuwachtig en bang dat er wat zou gebeuren. Moest laatst voor mijn werk plotseling vliegen. Ik dacht, dit is weer een mooie voor mijn wondervrouwtje! Twee dagen voor vertrek ben ik bij haar geweest en ook nu adviseerde ze weer EFT. Ik ben anderhalf uur geweest en twee dagen later ben ik zonder zenuwen het vliegtuig ingestapt en had ik nergens last van! Super dus!
Als je ergens mee zit, schroom je dan niet en neem contact op met deze kundige vrouw! Voor mij is het al een paar keer een ideale oplossing geweest. En waarom zou je je rot voelen terwijl je ook overal van kan genieten zonder zorgen!
GJ

Meerdere klachten door pijnlijke gedachten
Grappig hoe snel een mens zijn pijnlijke gedachten een plekje kan geven door de juiste techniek.
Cobie laat je vrij in je keuzes en tempo maar coached wel op een manier die zij het beste bij jou vind.
Meerdere klachten verdwenen door het wegnemen van de oorzaak.
Ik ben na maanden nog steeds blij met Cobie’s hulp!
Julian

EFT geeft rust
Door een erg goed gesprek met een vriend, die eerder bij u geweest was, raadde hij u aan. Moet zeggen dat ik er wel even een paar dagen over heb nagedacht, maar toen toch maar besloten een email te sturen met een kleine uitleg en de vraag, kunt u mij helpen? Er kwam al vrij snel antwoord terug. De EFT werkt super, zelf kan je het thuis ook. Het geeft rust, zodra je het thuis gebruikt iedere dag geeft dat ook een houvast. Bedankt voor alles.
K.B.

Negatieve herinneringen
Iedereen komt dingen tegen in het leven die hij verwerken moet. Het ene gaat makkelijker dan het andere. Als je iemand verliest om wat voor reden ook, voel je veel pijn verdriet en leegte om het gemis, maar vaak kun je dat delen en erover praten. Ik heb dingen meegemaakt waar je liever niet over praat uit schaamte en onbegrip. Ook wilde ik een therapievorm waarin niet alles weer uitgebreid besproken moest worden. Het herbeleven van in mijn geval “geweld” is zwaar. Toen ik het artikel over EMDR therapie las heb ik gelijk een mail gestuurd en ik kreeg snel antwoord. Heel snel werd een afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Voor mij was dit de manier, je hoeft alles NIET te vertellen en toch worden je nare emoties veel beter hanteerbaar. Alle negatieve dingen zijn omgezet naar positieve en de herinneringen wekken geen tranen of andere nare emoties op. Naar drie behandelingen was ik weer aardig op weg naar mezelf en heb ik weer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe en positieve dingen. Ik ben een gelukkiger mens geworden.
G.K.M.

Lichamelijke klachten en depressie
Toen ik bij je kwam zat ik aardig in een dip. Ik had een auto ongeluk gehad en was deels hersteld van mijn lichamelijke klachten. Maar er bleven nog klachten over. Zoals hoofdpijn, nekpijn in kon me niet goed concentreren, sliep slecht was depressief en zag telkens het ongeluk weer voor me. Voor mijn hoofdpijn en nekpijn heb ik verschillende onderzoeken gehad, maar de oorzaak was niet te vinden. Tot ik een vriendin tegen kwam die ook bij Mens in Balans was geweest. Zij had veel baat gehad bij de EMDR behandeling en adviseerde mijn ook eens te gaan praten met Cobie Philipoom. Ze vertelde me dat ze me zou kunnen helpen en dat de kans groot was dat ik binnen korte tijd van mijn klachten af zou zijn. Ik kon me haast niet voorstellen dat het kon met geluidjes. Toch had in afgesproken voor de behandeling.
Ik was wel een beetje gespannen over hoe het zou gaan. Maar het was eigenlijk helemaal niet vervelend. Na één keer voelde ik al verbetering. Ik ben drie keer bij haar geweest en mijn klachten zijn nu allemaal weg.
Alleen als ik het erg druk heb komt mijn hoofdpijn nog wel eens terug. Ik slaap weer goed, heb geen nekpijn meer voel me niet meer depressief en kan me weer goed concentreren. Ik ben heel blij dat mijn vriendin me dit heeft geadviseerd.
C.J.

O.a. spanning
Mijn ervaring met de EFT-therapie bij Mens in Balans is positief. Ik ervoer ruim voldoende veiligheid om mezelf te kunnen zijn. Cobie wist de juiste vragen te stellen en mij te begeleiden naar situaties die de (mede-)oorzaak waren van mijn problemen. De EFT-methode werd goed uitgelegd en ik kreeg hulp van Cobie bij mijn (vele) vragen. Daarnaast combineerde zij indien nodig EFT met EMDR, hetgeen direct verrassende resultaten opleverde. Na enkele sessies voel ik me lichter, dankbaar voor wat ik heb en meer ontspannen.
Annemarie

Trauma
Wat een bijzondere ervaring was het die EMDR therapie. Zonder urenlange gesprekken te hoeven voeren kom je met EMDR gelijk tot de kern van de traumatische gebeurtenissen. Al na 1 sessie voelde ik me verlicht. En na slechts 3 sessies was alles verwerkt! Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze therapie gedaan heb en niet maanden/jaren met mijn trauma’s ben blijven rondlopen. Cobie gaf me een vertrouwd gevoel en zodoende kon ik mezelf dus openstellen. Waarom (huis-)artsen niet vaker deze therapie aanbevelen, of patiënten erop wezen dat deze mogelijkheid er is, begrijp ik niet! Het is relatief makkelijk om deze therapie te volgen, al ben je na een sessie wel ontzettend vermoeid, en het scheelt zoveel (psychische) problemen.
R.W.

Vliegangst
Ik had in de loop der jaren vliegangst opgebouwd. Ik kende EMDR al wel en had er een positieve ervaring mee, maar mijn angst was zo groot, dat ik me niet kon voorstellen dat ik  zonder stress van tevoren en de angst dat ik zou neerstorten in een vliegtuig zou zitten. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat mijn onrust ook veroorzaakt werd door andere zaken zoals angst voor het onbekende. Ook dit werd meegenomen in de therapie.
Mijn eerste indruk  met Mens en Balans was goed. Je wordt ontvangen in een nette en prettige omgeving en dat vind ikzelf als cliënt ook belangrijk. De therapeute is rustig en neemt de tijd om een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt en legt uit wat er gaat gebeuren de komende bijeenkomsten: Stap voor stap beleefde ik in verschillende sessies de momenten die stress en angst veroorzaakten. Door de oogbewegingen verwerk je deze negatieve emoties en zet er constructieve gedachten voor in de plaats.
Een aantal weken daarna ging ik weer vliegen. De weken en dagen ervoor merkte ik al dat er wat veranderd was, ik maakte mezelf niet zo druk en had meer vertrouwen. Ik nam ook geen medicatie. Waar ik anders paniek voelde was nu alleen wat onrust maar daar kon ik wel mee omgaan. Waar ik de andere keren gefixeerd was op geluiden van het vliegtuig en het gedrag van de stewardessen hield ik me daar opmerkelijk genoeg helemaal niet mee bezig. Ik herkende de situaties maar kon nu positief denken en voelen omdat de paniek en angst niet overheersten. Ik had daardoor meer grip op mijn gevoelens en gedachten.
De terugreis verliep helemaal goed. Het moment van opstijgen en dalen vond ik nog wel spannend maar daar was ik niet de enige in. Maar het moment dat ik de “slurf” naar het vliegtuig inliep, zo ontspannen had ik nooit gedacht  een vliegtuig in te gaan.
Dit had ik eerder moeten doen.
M.C.

Overspannen
Door problemen op mijn werk en het overlijden van mijn oma kwam ik overspannen thuis te zitten. Ik voelde me helemaal niet goed en wilde hier zo snel mogelijk vanaf. Ik had al het een en ander gehoord en gelezen over EMDR en de goede ervaringen die veel mensen hier mee hebben.
Ik kwam de website van mens in balans tegen en heb meteen een afspraak gemaakt.
Wat een geweldige therapie en ook met Cobie was er een goede klik! Cobie je hebt een open houding en je bent rustig en eerlijk en dat was ook precies wat ik nodig had. Het lijkt misschien een gek idee om met een koptelefoon op je hoofd naar klikjes te luisteren, maar het werkt wel!! Je hoeft niet veel te praten, als je maar eerlijk bent over je situatie en het werkt erg snel. Het was voor mij een enorme opluchting om me snel weer sterker te voelen.
Waar ik ook ontzettend blij mee was, is dat ik er achter gekomen ben dat ik andere dingen die ik in het verleden heb meegemaakt al goed had verwerkt. Soms kun je daar over gaan twijfelen wanneer je wat minder in je vel zit.
Ik zal zeker in de toekomst sneller om hulp vragen dan ik in het verleden heb gedaan.
Anoniem

Overspannen
Ik ben 3 jaar geleden overspannen geweest en heb het nu weer heel druk op mijn werk. Ik was heel bang om weer overspannen te worden. Bij Cobie Philipoom kon ik gelukkig al vrij snel terecht en ze heeft een paar keer eft bij me gedaan en me ook geleerd het bij mezelf te doen. Het gaat nu veel beter met me en als ik af en toe denk dat is weer die spanning ga voelen kan ik er nu zelf voor zorgen dat het gevoel weggaat. Ik ben er erg blij mee.
B.T.

Traumatisch verleden
Ik heb recent 9 sessies EMDR therapie succesvol afgerond. Ik had last van herbelevingen, angst- en spanningsklachten, vanwege een traumatisch verleden. Ik vind het heel bijzonder dat die therapie zo goed aanslaat. Daarnaast heb ik van Cobie EFT oefeningen gekregen om in spanningsvolle momenten toe te passen. Ik vind Cobie een deskundige, sympathieke therapeute. Ik ben blij dat ik destijds de keuze heb gemaakt om deze therapie te volgen!
Anoniem

Ik blijf nu rustig
Van de EFT sessies heb ik veel profijt gehad.
Ik merk aan mezelf dat ik heel anders reageer op situaties en mensen.
Waar ik eerst emotioneel reageerde, blijf ik nu rustig en kalm zodat ik bij een gesprek ook goed kan luisteren.
Kortom, ik ben blij dat ik dit gedaan heb.
Lia