Diverse therapieën

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin u vertelt waaraan u wilt werken en vragen kunt stellen. Wanneer ik een goed beeld heb van de situatie wordt in overleg met u de behandelmethode vastgesteld die het beste bij u past en waar u het meest bij gebaat bent.  Hoeveel sessies u nodig heeft, is sterk afhankelijk van de vraag waarmee u zich meldt. 

Gezamenlijk streven we er uiteraard naar in zo kort mogelijke tijd een maximaal resultaat te behalen. U heeft geen verwijzing van een arts nodig en vaak is een afspraak op korte termijn mogelijk.

We hanteren diverse therapieën

Coaching en Counseling

Wanneer is coaching of counseling geschikt? Bijvoorbeeld bij psychische klachten als gevolg van, emotionele problemen, stress en burn-out, persoonlijke conflicten, rouwverwerking,schokkende gebeurtenissen,seksueel misbruik, mishandeling en angsten of fobieën.

Traumatherapie

Ieder mens maakt in zijn leven nare, soms zelfs zeer pijnlijke en schokkende gebeurtenissen mee. We zijn geneigd pijn te verdringen, deze kan zich dan uiten in spanningen met als gevolg, geestelijke of lichamelijke klachten. Soms word men prikkelbaar, onzeker, angstig, boos, moe of zijn er concentratieproblemen.

EFT-therapie

Emotional Freedom Technique is een zeer effectieve techniek. Je ontspant de emoties letterlijk en ze lossen op. De werking is zacht, goed, snel en blijvend. Het lichaam wordt in balans gebracht door middel van kloppen op je meridianen. Net als acupunctuur dus, maar dan zonder de naalden.

EMDR-therapie

Hoe werkt EMDR-therapie? Terwijl u een koptelefoon op krijgt en geluidstonen hoort, zal de EMDR-therapeut u vragen een moment van de gebeurtenis in gedachten te nemen. Af en toe worden de geluidstonen even onderbroken en vraagt de therapeut wat er naar boven komt. Dat kunnen beelden, geluiden, gevoelens, bepaalde gedachten of inzichten zijn.